0800 123 4567 contact@yourdomain.com

Kako da sačuvate vid pri radu sa računarom

Sveže News beleške Kako da sačuvate vid pri radu sa računarom
Kako da sačuvate vid pri radu sa računarom

beleške

Kako da sačuvate vid pri radu sa računarom

Posted By admin

Kancelarijski radnici, po pravilu, se žale na činjenicu da je kao rezultat kontinuiranog rada svoju viziju intenzitet linjaju. Zapravo, glavnih razloga za taj osećaj više, kao i računarski sistem ovde nije uvek igraju ključnu ulogu. Vizija nosi daleko zbog neaktivnogo načina života, nepolnocennoe hrana, neadekvatno životne sredine, kao i nedostatak odmora. Međutim, na ekranu računara postaje neka vrsta stimulans, što znatno povećava postupka, kao i ponekad se čini da je nepovratna.

Saveti koji će sigurno doprineti da se očuva vida

Saveti koji će sigurno doprineti da se očuva vidaZa rad u kancelariji potrebno je Da sa dobrim osvetljenjem. Kao rezultat nedostatka svetlosti oči počinju da roni svoju oštrinu. To je dobra ideja da se akumuliraju svoje radno mesto, tako da svetlost nije tukao u oči i nije slepa, ali isto tako dole o svim tačkama. Lampa mora biti stavljen na prava čoveka i usmeri svetlost u lice, kao i radna zona. Tokom operacije, redovne pauze samo potrebni. Bez njih mišiće oka masa brzo je umorna, i rad će biti nemoguće. Kao malo akrobacije, možete da uradite sportom, da se otkrije, da Internet-to je jednostavno. Male pauze na svaka dva sata će vam pomoći da se oporavi. Pročitajte otodvinuv kauč ili zabranjeno kretanje saobraćaja otežano, zbog činjenice da je u takvim uslovima oči imaju značajan stres i anksioznost. Potreba da se koriste fontove za čitanje, koje ne zahtevaju posebnu naglasi svoj izgled. Pravilna ishrana je veoma važno za oči. To organe vida i sluha čine oko polovine svih energija se koristi od strane tela u dan. Najmanja nedostatak ga (proteini, vitamini) može da stvori zamagljen vid. Da biste to izbegli, potrebno je obogatiti svoju ishranu povrće, voće, kao i da koristite specijalne alate.

Samo kao mašina vizija službe?

Sa dugih sati rada računarskog sistema mogu biti glavobolja, bol u leđima i vratu, kao i bol u očima. To je dokaz stresa i anksioznosti, uključujući i teret na oči, što u kombinaciji sa nepovoljnim očiju rezultati atrijalne fibrilacije zračenje monitora može da izazove zamor očiju, kao i neadekvatnom vizijom. Oči umore jer ekran treperi, a takođe će biti konstanta u opsegu od ekrana oka čuva se koncentriše na sebe za dugo vremena, ne dozvoljava da se prebacite pogled. Stoga, analiza informacije sa ekrana računarskih sistema napora za oči.

Samo kao mašina vizija službe

Prilikom razmatranja od papira očnog pritiska mnogo manje. Kada oči stalno u neizvesnosti, u njima cirkulaciju krvi. Zbog toga, nedostatak očiju kiseonikom. Šminka, krvni sudovi šire, oči „pocrveneo“ i može da dovede do oštećenja krvnih sudova zbog prekomerne napetosti. Ako ne briga za oči, a takođe napon, moguće je aktivirati razvoj kratkovidosti ili potpuno suva bolest oka. Upravljanje je mnogo bolje opremljen levo krilo ili desno od glavnog prozora, tako da je dnevna svetlost na monitoru landeded na strani. Površina ekrana u prednjem ili pred domaćim prozor stvara ekstremni opterećenja na oči i takođe nije lako. Tu ne bi trebalo da bude u različitim osvetljenja slike na vidiku, tako prozore bolje zatvorite zavese ili roletne. Ako postavite u tabeli po potrebi, nije moguće, možete kupiti antiblikovый ekran. Ako si nadevaešь naočare, naočare dodatno morati da često čistiti mekom krpom. Naočare mnogo bolje da kupi jedinstvene, navodno „kancelarija“, sa završnom obradom bezbednost od negativnih posledica atrijalne fibrilacije zračenja ekrana. Ako imate normalan vid, ovi poeni se mogu kupiti bez dioptrije. Poziv oftalmologa za izbor poena.

Praktične načine pokazivači, da zaštiti vaš vid

Praktične načine pokazivači, da zaštiti vaš vidNajbolji načini da se pomogne svojim očima? Srećom, postoji veliki broj pravila, neka vrsta „bezbednost“, ističući da možete da rade na računaru, pri svedenii na minimum negativne posledice za oči. Postavljanje sto levo od prozora, tako što je dnevna svetlost. Pri radu sa računarom u idealnom slučaju difuzne indirektni svetlo, ne odsjaj na ekranu. Prozori poželjno je da zatvorite zavese ili zavese. Držite ekran! Obrišite ekran najmanje jednom nedeljno. Držite gornji nivo displej se nalazila malo navedene ispod nivoa oka, kao i donji deo ekrana je malo skošen pod uglom. Ova okolnost doprinosi optimizaciji ugla nagiba estetske ose, što smanjuje zamor očiju. Opseg između monitora i oko ne bi trebalo da bude mnogo manje od 50-60 cm U slučaju, ako ne Možete da vidite takav likvidacije, postaviti veliki font. Preporučuje se da instalirate font tamnija, kao i pozadina svetlija. Ako želite da napišete tekst sa papira nosilac, mesto da ga tako blizu, kao da je izvodljivo na ekran. To vam omogućava da se smanji broj pokreta očiju, kao i glave. Ako ste rutinski računarske podrške, vaša ishrana treba da postoje elementi, jačaju krvne sudove mrežnjače, koji su „hranili“ oči (ribizle, borovnice). Redovno se održavaju u različitim EKO-prijateljske utakmice (mirođija, zeleni luk, peršun), jetra bakalara, zeleni čaj, proizvoda od voća gloga, ne zaboravite kiselo losion i masti. Ako Ste brzo umorni oči, da „trening očiju“ svakih 2 sata.

Written by admin

Comments are closed.

Download it free from the WordPress Repository

Join Now